menu

Zwangerschaps- en babymassage bij Pura Navita

Tekst: Coach Tineke | Foto's: Lifestylebooking.be

Bij Pura Navita in Gavere kunnen toekomstige en kersverse mama’s met hun baby terecht voor hun verwenmomentje om eventjes te herbronnen. Katy bedacht een totaalconcept  waarbij vooral rust en ontspanning centraal staan. Er is keuze uit massages en arrangementen speciaal voor zwangere vrouwen, jonge mama’s en hun baby. Als je zwanger bent, verandert je lichaam danig en kun je last ondervinden van bepaalde kwaaltjes. Maar ook na de bevalling moet je jezelf wat tijd gunnen om te herstellen. Wil je samen genieten met je baby, dan kan dit tijdens de workshop Shantala massage.

UNIEK RELAXATIECONCEPT VOOR ZWANGERE VROUWEN, KERSVERSE MAMA'S EN BABY'S

Afbeelding

De vriendelijke Katy vertelt ons waarom ze juist dit relaxatieconcept voor zwangere vrouwen, kersverse mama’s en baby’s ontwikkelde. “Als mama van 4 kinderen, weet ik uit eigen ervaring hoe bijzonder het is om zwanger te zijn, maar het is tegelijkertijd ook een heel intense periode. Juist daarom heb ik een totaalconcept bedacht, waarbij vooral rust en ontspanning centraal staat. Tijdens je zwangerschap wordt je lichaam extra zwaar belast. Verschillende lichaamsdelen staan onder spanning en voelen verhoogde druk. Hoe verder de zwangerschap vordert, hoe zwaarder je lichaam het te verduren krijgt. Een zwangerschapsmassage is dan ook ideaal om je te helpen ontspannen en je lichaam te ontlasten.”

Als mama van 4 weet ik wat een zwangerschap doet met je lichaam

Afbeelding

“Je hebt de keuze uit een zwangerschapsmassage of arrangement waarbij je van top tot teen verwend wordt. Tijdens een kort gesprekje bespreken we de klachten en stemmen je wensen voor de massage hierop af. De zwangerschapsmassage (vanaf 14 weken)  is steeds afgestemd op de behoeftes van de klant en gebeurt in een comfortabele houding met voldoende ondersteuning. De massage zorgt ervoor dat de spanningen in je lichaam verlichten en geeft een weldadig gevoel van rust. Ik besteed bijzondere aandacht aan gezwollen voeten en benen, maar ook aan bepaalde pijnpunten zoals de nek en rug. Na de massage loop je op wolkjes en met nieuwe energie naar huis. Bij het arrangement hoort ook een voetbad, gelaatsverzorging en drankje met versnapering.”

HERBRONNEN NA DE BEVALLING VAN EEN POSTNATALE MASSAGE OF NEW MAMA ARRANGEMENT

Maar ook na de bevalling kunnen kersverse mama’s terecht bij Pura Navita om te herbronnen tijdens een postnatale massage of New Mama arrangement.“Als kersverse mama komt er heel wat op je af, je pasgeboren baby, de momenten van puur geluk en intense liefde,... maar ook slaaptekort, aanpassen aan de nieuwe gezinssituatie, emoties die je overvallen of hormonen die de overhand nemen,...Daarnaast heeft je lichaam heel wat moeten doorstaan de voorbije negen maanden en tijdens de bevalling. Het is als vrouw niet onbelangrijk om terug je eigen lichaam te voelen na de geboorte van je baby.”

Een beetje tijd voor jezelf is cruciaal na die grote verandering in je leven

Afbeelding

“Een postnatale massage is een volledige lichaamsmassage waarbij extra aandacht wordt besteed aan je bekken, rug en buik. Dankzij de intensieve massage worden afvalstoffen en vocht beter uitgescheiden zodat je lichaam sneller terug in balans wordt gebracht na de zwangerschap en bevalling (vanaf 6 weken). Een beetje tijd voor jezelf, wat rust en ontspanning is van cruciaal belang na die grote verandering in je leven. Daarom heb ik speciaal voor de kersverse mama's een arrangement samengesteld, zodat je in alle rust kan genieten en ontspannen. Inbegrepen zijn een voetbad, massage, gelaatsverzorging en drankje met versnapering.”

BABY'S WORDEN RUSTIGER EN SLAPEN BETER DANKZIJ DE SHANTALA BABYMASSAGE

Afbeelding

Wil je graag samen genieten met je pasgeboren baby, dan is de Shantala babymassage zeker iets voor jou. “Ik heb bewust gekozen om de Shantala babymassage aan te bieden. Deze techniek is afkomstig uit India waar het masseren van je baby een dagelijks ritueel is. Het is een ritmische massage, waar baby’s rustiger van worden en beter slapen. Een massage verbetert het gevoel van geborgenheid, waardoor de baby zich beter zal ontwikkelen op cognitief en emotioneel vlak. Tijdens deze individuele workshop leer je als mama hoe je je baby kunt masseren. Ik vind dit persoonlijk contact en een rustige omgeving erg belangrijk, vandaar dat het niet in groepjes is. En zo kun je ook gemakkelijk het slaap-waak-eet-ritme van je baby volgen. Na de massage mag je baby in de Tummy Tub als afsluiter. De meeste baby's vinden dit zalig.” 

Online boeken
bij Pura Navita?
Interesse in de producten
van Pura Navita?

Verder lezen

Messenger logo
Chat